Veelgestelde vragen

Wanneer kunnen Landscape Gerbera's buiten gezet worden?


De diverse varieteiten uit het Landscape Gerbera assortiment kunnen vanaf de lente (wanneer de nachtvorst verdwenen is) tot en met de herfst buiten gezet worden. Het product kan niet erg goed tegen de kou dus hier moet u rekening mee houden.

Hoeveel bloemen geeft een Landscape Gerbera?


De varieteiten zijn rijk bloeiend. Dit houdt in dat er per varieteit minimaal 3 tot 4 bloemen in eenn keer in bloei zijn. Als de rijpe bloemen netjes uit de plant gebroken worden dan zal de Landscape Gerbera voortdurend nieuwe bloemen blijven geven. Per seizoen kan dit oplopen tot ca. 30 bloemen per plant.

Het gebruik van de Landscape plant:


De Landscape Gerbera is uitermate geschikt als patioplant. Het is niet aan te raden om de plant in de volle kleigrond te planten vanwege de structuur van de grond. Is de structuur van de grond echter los en goed doorlatend dan kan de plant wel direct in de volle grond geplant worden. De voorkeur gaat hierbij uit naar losse tuingrond. Daarnaast kunt u de Landscape Gerbera in een ompot zetten op het terras. Een voorwaarde is hierbij wel dat het water NIET onderin de pot blijft staan.

Bloemen plukken en in huis zetten?


Rijpe bloemen kunnen geplukt worden en in daarna een vaas gezet worden. De bloemen hebben een goede houdbaarheid en staan mooi in een glazen vaas met wat bladmateriaal. Zorg wel voor een mooi schone vaas en een druppeltje chloor in de vaas om te zorgen dat er geen bacterien in de steel komen.

Kan de plant overwinteren?


In principe overwintert de plant NIET. Als de plant in het najaar binnen wordt gezet en goed wordt verzorgd, dan kan de plant eventueel overwinteren en in de lente weer buiten worden gezet.

Belangrijke instructies:


De Landscape Gerbera plant moet in de halfschaduw staan en zeker NIET in de volle zon. Elke dag moet de plant een beetje water hebben (pot goed nat maken zodat de hele kluit water heeft gehad) en af en toe moet de plant enigszins bijgemest worden met een beetje kunstmest. Als het blad geel wordt dan betekend dit vaak dat er iets minder kunstmest gegeven moet worden. Het meest geschikte type kunstmest is: Osmocote (verkrijgbaar bij de betere tuincentra).

Aan welke kant van het huis kan de Landscape Gerbera het beste gezet worden?


De Landscape Gerbera kan het beste aan de kant van het huis gezet worden waar de zon opkomt, maar in ieder geval niet aan de kant waar de sterkste zon staat.

Onderhoud van de planten:


- Uitgebloeide bloemen uit de plant breken
- Oud blad van de plant af halen

Bestrijding van ziekten en schimmels:


Mocht het zo zijn dat er zich veel ongedierte in de plant nestelt, dan zijn er bij tuincentra vrij veel algemene middelen beschikbaar om plagen zoals spint en slakken te bestrijden.

Mogelijkheden wat mensen kunnen doen met de gerbera's:


De plant kan in een mooie grote pot op het terras gezet worden of er kunnen meerdere planten in eenn pot geplant worden. Dit geeft een mooi effect op het terras of patio.

Nederlands English Deutsch Español